sâmbătă, 16 octombrie 2010

Red Bull promite că nu va influenţa lupta pentru titlu

Christian Horner a promis că Red Bull Racing nu va influenţa în niciun fel lupta pentru titlu dintre Mark Webber şi Sebastian Vettel.
Red Bull Racing insistă că nu va arbitra lupta pentru titlul mondial din acest sezon, considerând că cea mai corectă abordare este să le ofere ambilor piloţi şanse egale la trofeu, chiar dacă Fernando Alonso, Lewis Hamilton sau Jenson Button pot profita de acest lucru pentru a învinge echipa austriacă.
În lumina unor speculaţii din ce în ce mai insistente legate de favorizarea lui Sebastian Vettel, Christian Horner a ridicat miza şi a promis în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1 că-şi va trata piloţii în mod egal.
"Promit că echipa nu va influenţa lupta pentru titlu. Avem o problemă de lux. Pentru echipă este fantastic că avem 2 piloţi eligibili pentru titlu. Şi nu trebuie să fim psihoanalisti pentru a înţelege că dacă 2 piloţi se lupta pentru cel mai prestigios titlu în sporturile cu motor atunci presiunea face parte din joc
. Trebuie să ne asigurăm că niciunul dintre ei nu se simte dezavantajat. Ar fi greşit să ne concentrăm eforturile pentru un singur pilot, pentru că amândoi sunt în mijlocul luptei pentru titlu. Singurul lucru pe care îl aştept de la ei este să nu se împiedice unul pe altul"
, a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani, care a refuzat să dezvăluie care este favoriul său la titlu.
Chiar dacă pleacă de pe picior de egalitate în cadrul echipei, Webber şi Vettel vor aborda în mod diferit asaltul final spre titlu, datorită decalajului de 14 puncte existent în favoarea australianului.
"Vettel trebuie să lupte pentru fiecare punct. Dar după victoria din Japonia presiunea s-a micşorat puţin şi până la urmă nu are nimic de pierdut. Webber trebuie să fie echilibrat. Nu trebuie să fie prea defensiv, dar pe de altă parte trebuie să-şi menţină avansul fată de competitori", a mai precizat el.
Pe de altă parte, şeful austriecilor anticipează că Ferrari şi McLaren vor oferi o replică pe măsura în ultimele curse, în special în Coreea de Sud şi Abu Dhabi.
"Trebuie să considerăm că ne îndreptam spre circuite care se potrivesc mai bine celor de la Ferrari şi McLaren. Sunt puţin îngrijorat de cursa din Abu Dhabi. McLaren s-a descurcat foarte bine acolo anul trecut, chiar dacă monopostul lor nu a fost la fel de bun ca al nostru şi avem un dezavantaj în termeni de cai putere. Asta ar putea face diferenţa în Abu Dhabi şi poate şi în Coreea", a mai precizat el.
Horner a refuzat să comenteze discuţiile purtate de şefii echipelor în Singapore şi Japonia, margindu-se să declare că unitatea dintre echipe trebuie să facă faţă unor provocări foarte mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu