marți, 9 decembrie 2014

Raikkonen : " Ca echipă am avut un an foarte prost" !

Finlandezul Kimi Raikkonen a ocupat numai locul 12 în clasamentul general al sezonului 2014 cu numai 55 de puncte, performanţe semnificativ mai slabe decât cele obţinute de coechipierul său de la Ferrari, Fernando Alonso.
Spaniolul a ocupat la final locul şase în clasamentul general cu 161 de puncte şi a terminat în puncte 17 dintre cele 19 etape ale anului. Raikkonen afirmă că există numeroase motive pentru această diferenţă majoră de rezultate, însă a refuzat să intre în detalii.
Raikkonen


"Sunt multe motive, dar rezultatul final este acelaşi. A fost un an dificil din multe puncte de vedere şi, atunci când lupţi pentru orice altceva în afară de timp nu este un an foarte bun. Ca echipă am avut un an foarte prost. Eu m-am chinuit mai mult, dar nu are niciun rost să intru prea mult în detalii. Evident, trebuie să muncim din greu în anii următori pentru a îmbunătăţi şi a pune Ferrari în frunte, acolo unde trebuie să fie", a declarat finlandezul pentru publicaţia Top Gear.
În sezonul următor, coechipierul lui Raikkonen va fi Sebastian Vettel, despre care a afirmat anterior că este singurul pilot cu care se înţelege bine şi în afara Formulei 1. El nu crede însă că relaţia de prietenie va fi stricată de luptă internă pentru supremaţia din sezonul următor.
"Va fi interesant. Nu văd de ce prietenia noastră ar trebui să se schimbe. Împreună vom încerca să împingem Ferrari de la spate acolo unde ar trebui să fie şi vom încerca să ne învingem unul pe celălalt. De asemenea, cred că ne putem simţi bine", a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu