luni, 15 septembrie 2014

C. Horner : "Pilotul ar trebui să fie pe cont propriu când intră în cockpit" !

FIA a anunţat joi o schimbare importantă a regulamentului tehnic prin interzicerea comunicaţiilor radio între ingineri şi piloţi cu privire la performanţele monopostului sau a celui aflat în cockpit.

Decizia este menită să crească influenţa piloţilor asupra rezultatelor pe care le obţin în cursă, însă a stârnit nemulţumirea celor de la Mercedes, care anticipează numeroase controverse din cauza regulamentului neclar.
"Este o decizie complexă şi controversată care va necesita un efort major din partea echipelor pentru a înţelege cum să gestioneze situaţia. Directiva nu este încă foarte clară şi inevitabil vor exista controverse, aşa că avem nevoie de o clarificare suplimentară despre cât de mult vor fi afectate procedurile esenţiale de pe circuit, în special cele dinainte de startul cursei", a declarat Toto Wolff, directorul Mercedes Motorsport.
În schimb, Christian Horner, şeful Red Bull Racing, consideră că decizia va fi pozitivă pentru Formula 1, întrucât va permite piloţilor să-şi demonstreze abilităţile. "Pilotul ar trebui să fie pe cont propriu când intră în cockpit. Trebuie să li se spună despre pitstopuri şi siguranţă, dar nu şi să li se spună unde sunt ceilalţi cu o zecime sau două mai rapizi sau ce treapta de viteze să aleagă. Asta nu are niciun sens. Este timpul ca piloţii să piloteze", a declarat britanicul.
Declaraţiile lui Wolff şi Horner fac referire indirectă la situaţiile în care au fost implicaţi Lewis Hamilton şi Nico Rosberg. Implicaţi în lupta pentru titlu, cei doi piloţi Mercedes erau informaţi cu regularitate despre performanţele fiecăruia. Începând de la Marele Premiu al statului Singaspore, aceştia nu vor mai putea primi informaţii nici codificat, potrivit primelor detalii oferite de FIA cu privire la modul în care se va aplica regulamentul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu