luni, 25 august 2014

L. Hamilton : " In principiu, a spus că a făcut-o intenţionat. A spus că putea evita accidentul " !

Accidentul dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg din al doilea tur de la Spa-Fanacorchamps a determinat oficialii Mercedes să facă o întâlnire de urgenţă pentru a discuta situaţia. La finalul discutiei, Hamilton a dezvăluit că Rosberg i-a transmis că a vrut să demonstreze ceva, astfel că interpretarea sa este că germanul a intrat intenţionat în monopostul său.
Hamilton


"În principiu, a spus că a făcut-o intenţionat. A spus că putea evita accidentul. A spus că a făcut asta pentru a demonstra ceva. Când un monopost este la mai puţin de o jumătate de monopostul tău şi tu eşti pe interior, trasa ideală este a ta. Nu este treaba ta să te dai la o parte pentru a face loc. Uitaţi-vă la Sebastian Vettel. Era într-o poziţie mai avansată (n.r - la tentativa de depăşire din primul tur) şi a ştiut că nu va putea ajunge pe partea cealaltă", a declarat el.
Rosberg a evitat să comenteze ce s-a întâmplat la întâlnire, însă a sugerat că afirmaţiile coechipierului său nu sunt reale. În schimb, pilotul Mercedes afirmă că a fost un simplu incident de cursă, element evidenţiat şi de faptul că nu a fost investigat de comisari pentru gestul său. "Am văzut reluările şi nu vreau să spun asta, dar aş descrie incidentul aşa cum l-au judecat comisarii, ca un incident de cursă. Eram mai rapid şi a existat o oportunitate, aşa că am încercat pe exterior, pentru că interiorul era blocat. Nu am văzut niciun risc în încercarea de depăşire, aşa că de ce nu ar trebui să încerc? Am avut o oportunitate chiar şi fără DRS pentru că eram mai rapid. Ar fi trebuit să aştept (n.r - încă un tur, pentru a avea DRS)? Este o situaţie ipotetică, cine ştie ce s-a fi întâmplat?", a declarat germanul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu