marți, 26 august 2014

Ferrari : "Penalizarea lui Alonso l-a costat şansa de a lupta pentru un loc pe podium " !

 Fernando Alonso a fost la un pas de un rezultat important în cursa de la Spa-Francorchamps, insa sperantele lui au fost năruite de decizia comisarilor de cursa de a-l penaliza cu cinci secunde după ce mecanicii au rămas prea mult timp pe grila înainte de start. Spaniolul a suferit pe grilă o defecţiune la baterie care a necesitat intervenţia mecanicilor, iar şeful Marco Mattiacci consideră că, în absenţa acesteia, pilotul ar fi fost capabil să ocupe unul dintre primele trei locuri.
Ferrari


"Cursa lui Alonso a fost compromisă de o problemă de la start. Fără asta, cred că puteam termina pe podium. Ştim că am ratat o bună oportunitate, dar din acest accident vom învăţa să acordăm o atenţie obsesivă procedurilor noastre pentru a îmbunătăţi fiabilitatea", a declarat italianul.
În cele din urmă, Alonso a terminat cursa pe locul opt, transformat într-un loc şapte după ce Kevin Magnussen a primit la final o penalizare de 20 de secunde în clasamentul general. De altfel, danezul a fost sancţionat pentru un duel cu Alonso, iar Pat Fry, directorul tehnic al Scuderiei, crede că şi acest lucru l-a împiedicat pe spaniol să obţină o performanţă mai bună.
"Penalizarea lui Alonso l-a costat şansa de a lupta pentru un loc pe podium şi trebuie să învăţăm să ne îmbunătăţim procedurile în urmă acestui incident. Din această cauză, cursa lui a fost compromisă şi, indiferent de strategia pe care o alegeam, ar fi rămas blocat în trafic. Din păcate, a suferit mult în spatele lui Magnussen, care avea o viteză mai bună pe liniile drepte", a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu