marți, 15 iulie 2014

L.di Montezemolo : "Regulile sunt prea complicate, iar piloţii s-au transformat în şoferi de taxi " !

Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a luat din nou atitudine cu privire la viitorul Formulei 1 şi şi-a exprimat dezaprobarea cu privire la regulamentul sportiv şi tehnic.Italianul în vârstă de 66 de ani compară piloţii de Formula 1 cu şoferii de taxi şi susţine că fanii nu înţeleg modul în care decurg cursele din cauza numeroaselor strategii pentru salvarea combustibului.
Montezemolo


"Regulile sunt prea complicate, iar piloţii s-au transformat în şoferi de taxi. Trebuie să salveze combustibil şi pneuri în loc să fie rapizi. Echipele trebuie să decidă cât de mult carburant pot folosi şi cât de multe pneuri se degradează. Înainte, cel mai bun pilot câştiga în cel mai bun monopost. Acum, fanii nu mai înţeleg. Trebuie să facem ceva, altfel Formula 1 nu are nicio şansă", a declarat el într-un interviu acordat puiblicatirei germane Focus.
În acest context, Montezemolo afirmă că este pregătit să salveze Formula 1, în cazul în care Bernie Ecclestone, un alt critic al regulamentului, nu va lua măsurile necesare în această direcţie. "Depinde de Ecclestone, dar dacă el nu acţionează, o voi face eu însumi. Consider că asta este datoria mea. Nevoia de a face ceva pentru a recâştiga farmecul pierdut al Formulei 1 este urgentă", a adăugat el.
Ferrari traversează o amplă restructurare a echipei, care aparent include şi demiterea şefului departamentului de motoare, Luca Marmorini. Potrivit ultimelor informaţii, Ferrari analizează şi posibilitatea de a renunţa la designerul şef Nikolas Tombazis şi la directorul tehnic Pat Fry.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu