miercuri, 23 aprilie 2014

Niki Lauda : " Vettel a uitat cum să piloteze alt monopost " !

 Germanul Sebastian Vettel a obţinut doar 33 de puncte în debutul noului sezon şi a fost depasit de două ori de coechipierul său Daniel Ricciardo în ultimele două curse, semn că germanul se adaptează cu greutate la noul regulament tehnic. Triplul campion mondial Niki Lauda, care în prezent este preşedintele rivalilor de la Mercedes, are însă şi o explicaţie pentru aceste probleme intampinate de Vettel.
Lauda  Vettel


Potrivit austriacului, germanul s-a obişnuit prea mult cu monoposturile Red Bull din precedenta generaţie, în care un avantaj semnificativ îl avea conceputul "blown diffuser" pentru obţinerea unui avantaj aerodinamic prin modul în care erau eliminate gazele de eşapament.
"Vettel a fost răsfăţat în trecut cu multe victorii, dar performanţa respectivă a trecut. A uitat cum să piloteze alt monopost. Cu monoposturile cu blown difusser, a inventat o strategie de pilotaj care l-a făcut mai rapid decât oricine altcineva. Dar acum, Ricciardo, care nu a mai pilotat niciun Red Bull, îl pilotează mai bine", a declarat Lauda.
  Felipe Massa, care concurează pentru Williams după o lungă perioadă în care a fost pilotul numărul doi la Ferrari, crede că lui Vettel îi va fi dificil să revină la forma obişnuită, parţial pentru că acum Ricciardo este în prim-planul echipei. "Când avea o echipă care lucra integral pentru el, viaţa era mult mai uşoară pentru el. Dar acum este sub o presiune mai mare, iar asta schimbă situaţia. Fără niciun dubiu, această situaţie demonstrează că Ricciardo este un pilot bun, rapid şi suficient de talentat pentru a fi acolo. A sosit la o echipă grozavă şi până când arată că poate face o treabă foarte bună", a precizat brazilianul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu