miercuri, 9 octombrie 2013

Alonso : " Am avut un monopost de locul trei, patru, cinci " !

Şansele spaniolului Alonso să oprească dominaţia lui Sebastian Vettel în Formula 1 au scăzut dramatic după rezultatele din Coreea de Sud, în contextul în care diferenţa dintre cei doi a ajuns acum la 77 de puncte cu numai cinci curse înainte de finalul sezonului.
Alonso


Totuşi, în loc să afirme că diferenţa este prea mare, pilotul Scuderiei Ferrari susţine că este un miracol că a rămas în cursa pentru titlul mondial până în acest stadiu al sezonului.
"Dacă cineva s-ar fi alăturat ieri sau astăzi Formulei 1 şi i-ai spune că monopostul roşu cu cască albastră este în continuare pe locul doi şi luptă pentru titlul mondial, ar spune că nu este adevărat, că este un miracol. Am realizat un miracol timp de 15 curse şi încercăm să menţinem viu acest miracol pentru ultimele cinci curse", a declarat el.
În sprijinul afirmaţiilor sale, spaniolul afirmă că cele trei clasări consecutive pe locul doi din Belgia, Italia şi Singapore nu reflectă performanţele monopostului Ferrari, care în opinia sa nu poate obţine mai mult de un loc trei. "Cele trei locuri doi consecutive reprezintă o performanţă peste aşteptări. Am avut un monopost de locul trei, patru, cinci. După trei mici miracole, am avut un weekend prost în Coreea de Sud şi cred că obiectivul nostru pentru următoarele curse ar trebui să fie undeva la mijloc, să luptăm pentru unele poziţii pe podium", a adăugat el.
Vettel poate deveni matematic campion mondial şi în acest sezon în cazul în care câştigă Marele Premiu al Japoniei de la sfârşitul acestei săptămâni, iar Alonso termină cel mult pe locul nouă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu