luni, 21 ianuarie 2013

Alonso : "20 de curse sunt multe şi nu este uşor să te menţii la nivelul maxim de performanţă" !

Calendarul Formulei 1 s-a extins enorm în ultimii ani, iar în 2012 a ajuns la un număr record de 20 de curse care s-ar fi repetat şi în acest sezon dacă Marele Premiu de la New Jersey
Alonso
 nu ar fi fost amânat pentru anul 2014.

Expansiunea a necesitat prelungirea sezonului până la sfârşitul lunii noiembrie, în condiţiile în care anterior ultima cursă avea loc de regulă la jumătatea luni octombrie. În acelaşi timp, Formula 1 a renunţat la testele din timpul sezonului cu scopul de a reduce costurile, singurele oportunităţi de pregătire fiind acum înaintea unui nou sezon competiţional.
Această situaţie îl deranjează pe spaniolul Fernando Alonso, care consideră că sunt prea multe curse în calendar şi prea puţine teste, lucruri care îl forţează să lucreze până în apropierea sărbătorilor de iarnă.

 "Anul trecut, ultimul Mare Premiu a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie şi chiar până aproape de Crăciun a trebuit să iau parte la evenimente (n.r - organizate de Ferrari pentru sponsori). Asta înseamnă chiar finalul vacanţei pe care o poţi avea şi voi încerca să mai găsesc câteva zile libere până la Melbourne pentru a-mi încărca bateriile. 20 de curse sunt multe şi nu este uşor să te menţii la nivelul maxim de performanţă, atât fizic, cât şi mental, pe parcursul întregului an. Poate ar fi mai bine să avem cu una sau două curse mai puţin şi ceva mai multe sesiuni de teste", a declarat spaniolul.

Ecclestone a forţat în ultimii ani extinderea calendarului pentru a obţine mai mulţi bani din partea organizatorilor Marilor Premii. În schimb, testele de Formula 1 nu aduc beneficiare.
Surse : www.automarket.roYallaF1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu