miercuri, 5 septembrie 2012

Alonso : "Presiunea este pe ceilalţi în acest moment" !

Diferenta de puncte pe care Fernando Alonso o avea ca avans în clasamentul general s-a redus de la 40 la numai 24 aceasta dupa abandonul suferit în M. P. al Belgiei, dar pilotul rămâne încrezător în şansele sale de a castiga primul titlu mondial sub culorile Scuderiei Ferrari.
Spaniolul apreciaza că Ferrari, McLaren şi Red Bull îşi vor împărţi în mod egal victoriile în ultimele opt curse ale sezonului şi considera că rivalii sai nu-şi mai pot permite să comită greşeli dacă doresc trofeul suprem.
 "Cred că ordinea va rămâne mai mult sau mai puţin aceeaşi. Este dificil să recuperezi toată diferenţa în ultimele două luni, dar trebuie să avem un monopost constant. Ştim că în unele curse vor câştiga cei de la McLaren, în altele poate vom fi noi puternici şi vom avea posibilitatea să câştigăm, în altele va fi Red Bull. În această combinaţie de diferiţi câştigători poate putem avea un avantaj, pentru că noi ne permitem o greşeală, putem avea o cursă proastă, dar ceilalţi nu pot. Aşa că presiunea este pe ceilalţi în acest moment"
, a declarat el în cadrul unui amplu interviu acordat postului american de televiziune CNN.
Cu toate acestea, pilotul Scuderiei Ferrari consideră că în prezent există şanse piloţi care pot câştiga titlul mondial la finalul campaniei, însă crede că după câteva curse doar trei dintre ei vor mai rămâne în cursa cu şanse reale.
"Cred că în acest moment pentru titlu luptă cei doi piloţi McLaren (n.r - Lewis Hamilton şi Jenson Button), cei doi de la Red Bull (n.r - Sebastian Vettel şi Mark Webber), Kimi Raikkonen şi eu. Cred că în acest moment suntem şase. Dar este adevărat că în următoarele două sau trei curse vor rămâne doar doi sau trei pretendenţi, nu mai mulţi. Aşa că acum este o parte crucială a campionatului", a mai precizat el.
Alonso
Via ESPNF1 ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu