duminică, 24 iunie 2012

Schumacher a evitat o penalizare de 20 de secunde !

Schumacher
 Germanul Michael Schumacher a evitat o penalizare de 20 de secunde în clasamentul cursei de la Valencia, însă Jean-Eric Vergne, Pastor Maldonado şi Kamui Kobayashi au fost aspru sancţionaţi.
 
Michael Schumacher a obţinut duminică la Valencia primul podium de la revenirea în Formula 1 în sezonul 2010, însă a fost investigat de comisarii de cursă pentru că a utilizat sistemul DRS în momentul în care erau fluturate steagurile galbene.
Chiar dacă acest lucru este interzis de regulament, comisarii nu l-au sancţionat în niciun fel pe pilotul echipei Mercedes, întrucât după analizarea datelor telemetrice au constat că germanul a încetinit vizibil atunci când a ajuns în zona aflată sub drapel galben.
Nu la fel de norocoşi au fost însă alţi trei piloţi de pe grila de start.
Pastor Maldonado a fost penalizat cu 20 de secunde în clasament pentru producerea incidentului cu Lewis Hamilton în urma căruia fostul campion mondial a fost nevoit să abandoneze cu numai două tururi înainte de final. În urma acestei decizii, pilotul echipei Williams a coborât de pe locul 10 pe locul 12, iar ultimul punct pus în joc îi revine coechipierului său Bruno Senna.
Cea mai aspră pedeapsa a primit-o însă francezul Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), care va fi penalizat cu 10 poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Marii Britanii pentru producerea unei coliziuni cu Heikki Kovalainen.
Nu în ultimul rând, Kamui Kobayashi (Sauber) a fost penalizat cu cinci poziţii pe grila de start de la Silverstone pentru incidentul în care a fost implicat alături de Felipe Massa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu