miercuri, 6 iunie 2012

Prima imagine computerizată cu motorul V6 de 1.6 litri !



Compania Pure a publicat prima imagine computerizată cu motorul V6 de 1.6 litri pe care îl va furniza în Formula 1 începând din anul 2014.
 
Compania independentă Pure continuă dezvoltarea motoarelor pe care intenţionează să le ofere în sezonul 2014 al Formulei 1, odată cu schimbarea radicală a regulamentului tehnic.
Britanicii au publicat miercuri prima imagine computerizată cu configuraţia motorului V6 de 1.6 litri pe care speră să îl ofere în special echipelor mici cu buget redus.
Pure a fost fondată de Craig Pollock, fostul şef al echipei BAR Honda, iar departamentul tehnic este condus de Gilles Simon, care a mai lucrat anterior pentru Ferrari şi, cel mai recent, pentru FIA. Compania dezvoltă motoarele pentru Formula 1 la fabrica Toyota de la Koln, pe care constructorul japonez a utilizată ca sediu central pe vremea când a concurat în Formula 1.
Formula 1 va renunţa în 2014 la actualele motoare V8 de 2.4 litri în favoarea unui unităţi turbo V6 de 1.6 litri, în ciuda unor presiuni făcute de echipele mici pentru ca schimbarea să fie amânată din motive de costuri. Acestea anticipează că Ferrari, Mercedes şi Renault vor solicita de trei ori mai mulţi bani pentru motoare, astfel că Pure ar putea fi avantajată dacă va oferi un preţ mai mic.
Via | Auto123 ; http://www.automarket.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu