marți, 19 iulie 2011

UPDATE Nurburgring 2011

Circuitul de la Nurburgring, care găzduieşte Marele Premiu al Germaniei în alternanţă cu Hockenheim pe baza unui contract valabil până în 2016, ar putea fi obligată să renunţe la Formula 1 din cauza pierderilor de natură financiară.

Până în acum cursa de la Nurburgring a fost sprijinită parţial de statul german, care a anunţat însă că acest lucru nu se va mai întâmpla până la expirarea actualului contract.

"Până în 2016 va fi o singură cursa de Formula 1 sponsorizată financiar de landul nostru, iar aceasta este în 2011. Asta este tot", a declarat Eveline Lemke, unul dintre miniştrii din guvernul care conduce Germania.

Situaţia grea a fost confirmată marţi şi de reprezentaţii circuitului, care au avertizat că nu dispun de resurse financiare pentru a plăti taxa percepută de Bernie Ecclestone. "Condiţiile (n.r - contractuale) actuale generează pierderi ridicate care nu mai sunt acceptabile. Aşa că va mai exista o continuare a minunatei şi legendarei tradiţii a Formulei 1 la Nurburgring numai dacă un viitor contract include condiţii aceptabile din punct de vedere economic şi politic", a declarat Jorg Lindner, unul dintre operatorii circuitului german.

Un alt circuit tradiţional care se confruntă cu probleme financiare similare este Spa-Francorchamps, care ar putea găzdui curse de Formula 1 alternativ cu circuitul de la Paul Ricard, care ar putea găzdui Marele Premiu al Franţei începând din sezonul 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu