sâmbătă, 25 iunie 2011

Vettel de neoprit! Castiga al saptelea pole position in acest sezon !

Pilotul echipei Red Bull Sebastian Vettel a obţinut la Valencia al şaptelea pole position al sezonului şi va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de coechipierul său de la Red Bull, Mark Webber.

Red Bull Racing continuă să rămână invincibilă în calificări şi după Marele Premiu al Europei, în ciuda schimbărilor de regulament prin care setările motorului nu mai pot fi modificate până la începutul cursei.

Vettel a demonstrat că Red Bull deţine cel mai rapid monoost după ce a fost cronometrat cu 1:36.975, iar performanţa sa a fost completată de coechipierul său Mark Webber, care i se va alătura pe prima linie a grilei de start.

Lewis Hamilton a încercat până în ultimul moment să producă un timp mai bun, însă a renunţat la ultimul tur rapid de circuit după ce a realizat că Vettel este imbatabil şi va pleca de pe poziţia a treia.

Chiar dacă în antrenamente au dat semne că vor putea ameninţa supremaţia austriecilor, cei de la Ferrari au fost nevoiţi să se mulţumească doar cu locurile patru şi cinci prin Fernando Alonso şi Felipe Massa, în timp ce Jenson Button (McLaren) va pleca doar al şaselea.

Următoarele două poziţii au fost acontate de Mercedes GP prin Nico Rosberg şi Michael Schumacher, în condiţiile în care germanii nu au întâmpinat rezistenţă din partea lui Nick Heidfeld (Renault) şi Adrian Sutil (Force India), care nu au efectuat niciun tur cronometrat în Q3, cel mai probabil pentru a putea alege orice tip de pneu pentru primul stint al cursei.

Williams nu a reuşit să promoveze în Q3 cu niciunul dintre piloţi, iar Pastor Maldonado a fost nevoit să renunţe la calificări în urma unei aparente defecţiuni la motor, în urma căreia a rămas blocat pe circuit şi a provocat întreruperea Q2 cu câteva minute.

Singurul pilot al unei echipe tradiţionale eliminat în Q1 a fost Jaime Alguersuari de la Toro Rosso, în timp ce Lotus, Virgin şi Hsipania ocupă, ca de obicei, ultimele trei linii ale grilei de start. Toţi piloţii au reuşit însă să respecte regula 107% şi să se califice pentru cursă. De altfel, intre intre locul 2 şi locul 18 diferenţa a fost de numai o secundă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu