sâmbătă, 26 martie 2011

Pole position în Australia pentru Vettel!

Sebastian Vettel  va pleca din pole position în cursa de la Melbourne, după ce a stabilit un timp impresionant.
El a început cu dreptul misiunea de a-şi apăra titlul mondial cucerit anul trecut printr-o prestaţie impresionantă în calificările pentru Marele Premiu al Australiei.
Pilotul echipei Red Bull Racing a fost cronometrat cu 1:23.529 şi va pleca de pe prima poziţie a grilei de start, după ce a stabilit timpul de referinţă şi în Q1 şi Q2. Deşi Red Bull părea favorită să blocheze prima linie a grilei de start, Lewis Hamilton a reuşit în extremis să ocupe a doua poziţie a grilei, pilotul echipei McLaren surclasându-l astfel pe Mark Webber, în timp ce Jenson Button a completat performanta coechipierului său cu un loc patru.
În schimb, Ferrari a avut rezultate modeste pentru pretenţiile unei candidate la titlu, ocupând doar locurile cinci şi opt prin Fernando Alonso şi Felipe Massa. Între cei doi s-au intercalat un surprinzător Vitaly Petrov la volanul monopostului Renault, în timp ce Nico Rosberg, poziţionat pe locul şapte, a fost singurul pilot Mercedes calificat în Q3, întrucât Michael Schumacher va pleca doar de pe locul 11. Între timp, cei de la Sauber şi Toro Rosso au demonstrat că rezultatele din teste sunt reale, după ce Kamui Kobayashi şi Sebastien Buemi au completat topul primilor 10 piloţi.
Lotus a eşuat în tentativa de a înregistra progrese comparativ cu anul trecut şi a ratat calificarea în Q2, în timp ce Vitantonio Liuzzi şi Narain Karthikeyan, cei doi piloţi ai echipei Hispania, nu au respectat regula de 107% şi, teoretic, nu vor lua startul în cursă. Totuşi, comisarii de cursă ar putea decide să facă o excepţie şi să le permită accesul pe grila de start.
Elementele esenţiale ale calificărilor:
  • Felipe Massa a promovat în extremis în Q2, reuşind să stabilească un timp competitiv în ciuda unei ieşiri largi în decor în virajul 6;
  • Nick Heidfeld a reprezentat şocul primei părţi a calificărilor, după ce germanul nu a reuşit să promoveze în Q2, mai ales că coechipierul său Vitaly Petrov a ocupat locul trei în Q1;
  • Rubens Barrichello nu a reuşit să stabilească un tur cronometrat în Q2 după ce a ieşit în decor în virajul trei, ca urmare a faptului că a "ciupit" din iarba de pe marginea circuitului în momentul frânării;
  • Adrian Sutil a ratat promovarea în Q3 după ce a derapat spectaculos în ultimul viraj, însă a reuşit să menţină monopostul pe traseu fără să-l avarieze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu