marți, 4 septembrie 2012

Button dezamăgit de Hamilton: ”Ar trebui să ţinem anumite lucruri în secret” !

Pilotul britanic Jenson Button s-a declarat dezamăgit de coechipierul său Lewis Hamilton, care a postat pe Twitter date confidenţiale despre monoposturile McLaren-Mercedes la Marele Premiu al Belgiei.
Hamilton a prezentat o fotocopie a graficelor cu datele culese prin telemetrie de pe monoposturile McLaren-Mercedes pilotate de el şi de Button în calificări, încercînd să justifice de ce este mai lent decît colegul său. Lewis voia să demonstreze că pierde timp din cauza aripii spate de pe monopostul său, diferită de cea de pe maşina lui Jenson. Datele conţineau informaţii despre traseele urmate de cei doi piloţi pe pistă, arătînd că Hamilton pierdea timp faţă de Button pe liniile drepte, şi despre setările monoposturilor, precum şi alte informaţii preţioase, cum ar fi garda maşinilor.
La cererea echipei McLaren, postările au fost şterse, însă informaţiile au putut fi salvate între timp. Întrebat ce părere are că datele monopostului său au fost făcute publice, Button a răspuns: "Aş spune că sînt dezamăgit. Muncim din greu să îmbunătăţim monopostul şi să ţinem lucruri de genul acesta în secret".
Button dezamăgit tare de Hamilton: ”Ar trebui să ţinem anumite lucruri în secret”
Totuşi, Button a ţinut să precizeze că nu îi poartă pică lui Hamilton şi că incidentul nu este un motiv de ceartă între ei. "Nu cred că are rost să fiu supărat pe Lewis, deoarece nu e o chestiune personală. Problema lui că pierdea şase zecimi de secundă pe liniile drepte nu mi se pare aşa de importantă. Pentru că el ar fi trebuit să recupereze în viraje, unde avea mai multă apăsare aerodinamică decît mine. Oricum, eu eram cu opt zecimi de secundă mai rapid ca el în calificări. E mai mult despre informaţiile pe care ne străduim să le ţinem în secret decît despre lucruri pe care nu vreau să le văd pe Twitter", a adăugat Button, învingător la Spa-Francorchamps.
Managerul echipei McLaren-Mercedes, Martin Whitmarsh, speră că Hamilton va învăţa ceva din gafa comisă şi pilotul îşi va lua revanşa la Marele Premiu al Italiei, programat duminică, la Monza. "Cred că e un pic jenant pentru Lewis şi sînt convins că a învăţat ceva din această întîmplare. Nu s-a produs o ruptură între el şi echipă). Îl ştiu pe Lewis de cînd avea 11 ani, el a crescut în această echipă şi în lumina criticilor publice. Unele lucruri le-a învăţat, altele mai trebuie să le înveţe. Cred că el e un tip sentimental şi trece printr-o perioadă mai dificilă. Dar îşi va reveni şi vom vedea un alt Lewis Hamilton peste cîteva zile, în Italia", a declarat Whitmarsh.
Sursa : www.ro.stiri.yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu