vineri, 13 aprilie 2012

"Cursa din Bahrain va avea loc conform programului" - FIA !

FIA: "Cursa din Bahrain va avea loc conform programului"

FIA susţine că a primit asigurări că echipele nu vor avea probleme de securitate în Bahrain, motiv pentru care cursa din 22 aprilie va avea loc conform programului.
 
Federaţia Internaţională de Automobilism a pus capăt speculaţiilor cu privire la Marele Premiu al statului Bahrain programat în perioada 20-22 aprilie.
După ce presa internaţională a speculat că evenimentul ar putea fi anulat din cauza violenţelor de stradă din această ţară, FIA a anunţat oficial că a patra etapă a sezonului de Formula 1 să vă desfăşura conform planificării iniţiale, justificând decizia prin faptul că a primit asigurări că echipele nu vor avea niciun fel de probleme de securitate.
"Pe baza informaţiilor pe care FIA le are în acest moment, forul mondial este mulţumit că toate măsurile de securitate necesare sunt asigurate pentru desfăşurarea unui eveniment de Formula 1 în Bahrain. Prin urmare, FIA confirmă că Marele Premiu al statului Bahrain din 2012 va avea loc conform planificării", a precizat forul mondial.
După anunţul FIA, echipele s-au întâlnit cu Bernie Ecclestone în paddock-ul circuitului de la Shanghai, iar concluzia deţinătorului drepturilor comerciale a fost că problemele de securitate din Bahrain au fost inventate de presa internaţională.
"Toată lumea este fericită, nu avem nicio problemă. Este o problemă discutată de presă, care nu are nicio idee ce se întâmplă. Cursa este în calendar de mult timp şi va rămâne acolo. Toate echipele sunt fericite să meargă acolo", a precizat britanicul.
La rândul lor, echipele susţin că sunt bucuroase că spculatiile au luat sfârşit şi că vor concura în Bahrain la sfârşitul săptămânii viitoare. Totuşi, Christian Horner, şeful echipei red Bull, a admis că austriecii îşi vor lua câteva măsuri suplimentare de securitate.
"Cred că este clar acum. Confuzia a fost generată de incertitudine, dar acum cred că pentru toată lumea din paddock este clar că vom concura în Bahrain săptămâna viitoare. Luăm în serios securitatea tuturor angajaţilor noştri şi, inevitabil, la fel ca în alte curse, ne vom lua câteva măsura suplimentare", a precizat britanicul.
Surse : www.automarket.ro | FIA | Daily Telegraph | Autosport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu