miercuri, 26 noiembrie 2014

A doua zi de teste de la Abu Dhabi 2014 !

Cea de-a doua zi de teste de pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi care marchează finalul sezonului 2014 al Formulei 1 a fost lipsită de incidente majore. Cel mai bun timp al zilei a fost stabilit de Mercedes, care l-a folosit pe Pascal Wehrlein, concurent în Campionatul German de Turisme care a devenit recent şi pilotul de rezervă al echipei germane.
Teste Abu Dhabi ziua 2

marți, 25 noiembrie 2014

Prima zi de teste la Abu Dhabi !

McLaren a ţinut capul de afiş al primei zile de teste de la Abu Dhabi, întrucât acesta a fost primul test cu public efectuat cu noul motor Honda pe care echipa îl va utiliza începând de anul viitor. Cu toate acestea, o defecţiune la sistemul electric a împiedicat l-a împiedicat pe pilotul de rezervă Stoffel Vandoorne să iasă pe circuit în cursul dimineţii.
Teste Abu Dhabi, ziua 1

duminică, 23 noiembrie 2014

Dubla victorie pentru Hamilton in Abu Dhabi !

 Englezul Lewis Hamilton a încheiat cu stil sezonul 2014 al Formulei 1 pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, acolo unde a obţinut a 11-a victorie a anului. Britanicul avea nevoie doar de un loc doi pentru a deveni campion indiferent de rezultatul coechipierului său Nico Rosberg, însă a impresionat printr-unul dintre cele mai bune starturi din acest sezon. Plecat de pe locul doi, Hamilton a ţâşnit pe lângă german şi a preluat conducerea cursei înainte de intrarea în primul viraj. Ulterior, britanicul a menţinut un avans de aproximativ două secunde care a rămas constant inclusiv după prima serie de opriri la boxe.


sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Rosberg in pole position la Abu Dhabi - ultima cursa a anului !

Mercedes a dominat clar cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri al Marelui Premiu din Abu Dhabi, cu un avans de o secundă şi jumate în prima sesiune şi alte opt zecimi de secundă în a doua sesiune, însă acest lucru este în dezavantajul lui Nico Rosberg. Germanul trebuie să recupereze 17 puncte în faţa coechipierului său Lewis Hamilton şi, chiar dacă va câştiga duminică, are nevoie ca britanicul să ocupe cel mult locul trei. După ce anterior i-a cerut ajutorul lui Felipe Massa, Rosberg îşi pune acum speranţele în coechipierul acestuia de la Williams, Valtteri Bottas, care a obţinut cinci podiumuri în acest sezon.
Rosberg

joi, 20 noiembrie 2014

Alonso va purta o casca personalizata la Abu Dhabi 2014 !

Fernando Alonso a confirmat joi că va părăsi Scuderia Ferrari la sfârşitul acestui sezon, astfel că Marele Premiu din Abu Dhabi va reprezenta ultima cursă în care va purta combinezonul roşu. Pentru a marca cei cinci ani petrecuţi la echipă, dublul campion mondial va purta o cască specială care va include o imagine a unui pitstop, dar şi semnăturile tururor membrilor Scuderiei Ferrari.
Alonso

miercuri, 19 noiembrie 2014

Avancronica Marelui Premiu de la Abu Dhabi - ultima cursa a anului !

Ultimul Mare Premiu al sezonului se va derula la Abu Dhabi, unde Pirelli a nominalizat compoztiile soft si supersoft: o combinatie mai moale decat cea de anul trecut cand au fost nominalizate pneurile medium si soft. Circuitul Yas Marina este unul pe care Pirelli il cunoaste destul de bine, avand aici mai multe sesiuni de teste private inaintea revenirii in Formula1 in 2011, Abu Dhabi fiind o destinatie cunoscuta si pentru testele oficiale. Anul acesta nu va fi nicio exceptie, cu ultimele doua zile de teste ale sezonului avand loc chiar dupa incheierea cursei, in zilele de marti si miercuri.
Avancronica Marelui Premiu de la Abu Dhabi

marți, 18 noiembrie 2014

S. Vettel : "Anticipez că mă voi înţelege bine cu Raikkonen " !

Sebastian Vettel va părăsi echipa Red Bull Racing la sfârşitul acestui sezon şi va alerga, cel mai probabil, pentru Scuderia Ferrari începând din sezonul următor. Germanul nu a fost încă anunţat la echipa italiană, care aşteaptă despărţirea oficială de Fernando Alonso, însă cvadruplul campion mondial a început să facă declaraţii prin care confirmă indirect viitoarea sa echipa.
Vettel

duminică, 16 noiembrie 2014

B. Ecclestone : " Nu tinerii sunt tinta reclamelor in Formula 1 " !

Bernie Ecclestone a făcut câteva declaraţii controversate despre fanii Formulei 1 în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Campaign Asia. Britanicul în vârstă de 84 de ani susţine că nu are niciun interes să atragă fanii tineri spre Formula 1, întrucât aceştia nu au bani să cumpere produse precum ceasurile Rolex sau să depoziteze bani la bănci precum UBS, întrucât nu au bani.
Ecclestone

joi, 13 noiembrie 2014

Site-ul de internet al lui Michael Schumacher va fi redeschis !

Site-ul de internet al fostului campion german de Formula 1 Michael Schumacher va fi redeschis, joi, cu ocazia aniversării a 20 de ani la primul titlu cucerit de acesta în Formula 1, a anunţat purtătorul de cuvânt al familiei, Sabine Kehm. 

miercuri, 12 noiembrie 2014

R. Grosjean : "Sunt mândru să anunţ că voi concura pentru Lotus în 2015" !

Romain Grosjean are posibilitatea de a părăsi Lotus la sfârşitul acestui sezon din cauza rezultatelor modeste înregistrate pe parcursul acestui sezon, însă şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa de a continua alături de echipa britanică, în special după ce aceasta a confirmat că va utiliza motoare Mercedes.
Grosjean

marți, 11 noiembrie 2014

Forza Rossa a confirmat că nu a primit acordul FIA de a concura în sezonul 2015 al Formulei 1!

 Forza Rossa , echipa românească ce şi-a depus candidatura pentru a concura în Formula 1 începând din sezonul 2015 sau 2016,  a fost implicată în ultima perioadă în numeroase controverse cu privire la o posibilă achiziţionare a bunurilor echipei Caterham, care a intrat recent în insolvenţă şi cere sprijinul fanilor pentru a concura în Abu Dhabi.
Într-un comunicat transmis publicaţiei ProSport, Forza Rossa a confirmat că nu a primit acordul Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) de a concura în sezonul 2015 al Formulei 1.
FIA

N. Rosberg : " Am nevoie de ceva ajutor din partea lui Massa " !

Germanul Nico Rosberg trebuie să recupereze 17 puncte în dauna echipierului său Lewis Hamilton pentru a câştiga titlul mondial în ultima cursă din Abu Dhabi. Chiar dacă numărul punctelor alocate piloţilor se dublează, Rosberg are nevoie de o victorie în Abu Dhabi şi de o clasare a lui Hamilton cel mult pe locul trei pentru a-şi adjudeca trofeul. Astfel, între cei doi echipieri Mercedes trebuie să se intercaleze un alt pilot, iar Rosberg consideră că Felipe Massa are cele mai mari şanse, mai ales după ce a urcat pe podiumul de premiere şi în Brazilia.
Rosberg

duminică, 9 noiembrie 2014

Rosberg a castigat Marele Premiu al Braziliei editia 2014 !



Marele Premiu al Braziliei a prezentat duminică o cursă animată în care strategia anvelopelor a jucat un rol important. Chiar dacă ploaia anticipată de meteorologi nu şi-a mai făcut apariţia, suspansul a fost la cote înalte datorită numeroaselor dueluri din pluton, dar şi a confruntării directe dintre Nico Rosberg şi Lewis Hamilton pentru victorie.
Rosberg

Rosberg in pole position in Brazilia !

Calificările pentru Marele Premiu al Braziliei au oferit o luptă palpitantă pentru pole position în care nu au fost implicaţi doar piloţii Mercedes, ci şi cei de la Williams. Nico Rosberg a obţinut al 10-lea pole position din acest sezon după ce a fost cronometrat cu 1:10.023, însă germanul l-a surclasat pe coechipierul său Lewis Hamilton pentru numai trei sutimi de secundă. Rezultatul este unul esenţial în încercarea lui Rosberg de a reduce diferenţa de 24 de puncte care îl separă de Hamilton, însă în precedentele nouă curse în care a plecat de pe prima poziţie a obţinut doar două victorii.
Brazilia

joi, 6 noiembrie 2014

Avancronica Marelui Premiu al Braziliei editia 2014 !

Lewis Hamilton a devenit favoritul titlului mondial după ce a obţinut în Marele Premiu al Statelor Unite a cincea victorie consecutivă, care i-a permis să-şi consolideze poziţia de lider în clasamentul general cu un avans de 24 de puncte în faţa coechipierului său, Nico Rosberg.Titlul mondial se va decide în mod cert în ultima etapă a sezonului din Abu Dhabi, întrucât acolo se vor acorda puncte duble, însă Hamilton este determinat să obţină la Interlagos o nouă victorie. Rosberg are însă la rândul său nevoie de o victorie pentru a rămâne cât mai aproape de coechipierul său de la Mercedes înaintea cursei decisive, mai ales că nu a mai trecut primul linia de sosire de la Marele Premiu al Germaniei.


marți, 4 noiembrie 2014

N. Rosberg : "Este un vis din copilărie să fiu campion mondial în Formula 1 " !

Liderul clasamentului general al pilotilor Lewis Hamilton are un avans de 24 de puncte cu numai două etape înainte de final, însă titlul se va decide clar în ultima cursă din Abu Dhabi, ca urmare a faptului că acolo se vor acorda de două ori mai multe puncte decât în mod obişnuit.
Rosberg

duminică, 2 noiembrie 2014

Hamilton a castigat Marele Premiu al S.U.A. de la Austin editia 2014 !

Marele Premiu al Statelor Unite de la Austin editia 2014 a prezentat un nou duel roată la roată pentru victorie între cei doi piloţi ai echipei Mercedes, Lewis Hamilton şi Nico Rosberg. Germanul a plecat pentru a noua oară din pole position în acest sezon şi şi-a păstrat prima poziţie la start, dar şi după prima serie de opriri la boxe. Totuşi, el nu a reuşit să se desprindă de Hamilton, care în turul 24 a iniţiat un atac decisiv pe interior în virajul 12 şi a trecut în frunte. Spre deosebire de alte curse, Hamilton nu a reuşit să se desprindă decisiv în finalul cursei, însă a trecut primul linia de sosire cu un avans de peste patru secunde, astfel că Rosberg rămâne cu numai două victorii în cele nouă curse în care a plecat din pole position.
Hamilton

Rosberg in pole position la Austin 2014 !

Mercedes a dominat pentru a 10-a oară în acest sezon prima linie a grilei de start, după ce Nico Rosberg şi Lewis Hamilton au fost din nou invincibili în calificările pentru Marele Premiu al Statelor Unite. Deşi a fost în umbra coechipierului său în toate cele trei sesiuni de antrenamente, Rosberg a obţinut sâmbătă al nouălea pole position din acest sezon după ce a fost cronometrat cu 1:36.067. Germanul va avea astfel oportunitatea să reducă deficitul de 17 puncte care îl separă de liderul clasamentului general, care va pleca de pe locul doi al grilei.
Rosberg