joi, 26 iunie 2014

Raikkonen : "Dacă rezolvăm partea frontală a monopostului pierdem spatele " !

Kimi Raikkonen a părăsit Lotus după două sezoane în care a obţinut câte o victorie şi a revenit la Scuderia Ferrari cu scopul de a lupta pentru titlul mondial, însă nu a reuşit să impresioneze şi a ocupat cel mult locul şapte în prima parte a anului.În condiţiile în care rezultatele sale contrastează puternic cu cele obţinute de coechipierul său Fernando Alonso, finlandezul afirmă că o combinaţie de factori, generată în principal de lipsa de tracţiune a monopostului şi pneurile de compoziţie mai dură furnizate de Pirelli comparativ cu anul trecut, reprezintă principala cauză a dificultăţilor sale.
Raikkonen

Rosberg castiga Marele Premiu al Austriei editia 2014 !

Williams a monopolizat prima linie a grilei de start în Marele Premiu al Austriei, însă britanicii nu au fost capabili să opună rezistenţă pe termen lung rivalilor de la Mercedes.Felipe Massa a plecat cu dreptul din pole position, însă Nico Rosberg şi-a arătat intenţiile încă de la start, când l-a depăşit temporar pe Valtteri Bottas în lupta pentru locul doi înainte ca finlandezul să revină.
Rosberg

vineri, 13 iunie 2014

Vor exista mutari surpriza in Formula 1?

 Fernando Alonso este cel mai cautat pilot printre echipele de top , aceasta pornind de la nemulțumirea lui cu poziția actuală a Scuderiei Ferrari , de aici rezultand posibilitatea lui de a schimba echipa pentru a fi din nou campion mondial înainte de a părăsi F1. Prin urmare, în cazul în care spaniolul decide să părăsească Scuderia înainte de sfârșitul contractului său actual, care este valabil până la sfârșitul anului 2016, Sebastian Vettel este o alternativă importantă, și, prin urmare, nu ar trebui să rămană pentru mai mult de un an cu Red Bull Racing .
AL

joi, 12 iunie 2014

J. Watson : " Nico Rosberg este pilotul mai complet " !

În ciuda victoriei neasteptate a lui Daniel Ricciardo în Canada - neasteptată pentru că nu putem ignora faptul că a câștigat ca urmare a problemelor tehnice au apărut la cele două monoposturi  Mercedes - adevăratii combatanti la titlul suprem par să rămană doar doi piloti : Lewis Hamilton și Nico Rosberg. Chiar dacă  Hamilton pare a fi mai in forma decat rivalul său , aceasta datorita faptului că are patru victorii pană acum , liderul actual ramane Nico Rosberg , cu un avantaj de 22 pucnte . Mizand pe faptul că cei doi piloti de la Mercedes vor domina locurile unu si doi pană la sfarsitul campionatului , pentru Hamilton ar fi necesare incă patru victorii pentru a putea reveni la conducerea campionatului . 


marți, 10 iunie 2014

Mercedes tradati de sistemul MGU-K in Canada !

Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au suferit defecţiuni tehnice similare în a doua parte a Marelui Premiu al Canadei, astfel că lupta pentru o victorie care se anunţa uşoară pentru Mercedes s-a transformat într-o luptă pentru a ajunge la linia de sosire. Sistemul MGU-K, cunoscut până anul trecut ca sistem KERS care recuperează energie la frânare, a cedat pe monopostul lui Lewis Hamilton în virajul 10 al turului 36, pentru ca Rosberg să aibă parte de aceeaşi problemă în primul viraj al turului 37.


duminică, 8 iunie 2014

Canada 2014 : Ricciardo castiga cursa !

Marele Premiu al Canadei a oferit una dintre cele mai spectaculoase curse de Formula 1 din ultimii ani, după ce Mercedes a pierdut supremaţia în urma unor defecţiuni tehnice la frâne care i-au afectat pe ambii piloţi ai echipei.Diferenţele minore de timp dintre piloţii plutonului fruntaş au generat numeroase momente tensionate şi depăşiri în ultimele cinci tururi, dar şi un accident major care a contribuit la bulversarea situaţiei.


sâmbătă, 7 iunie 2014

Canada 2014 : Rosberg in pole position !

Nico Rosberg a obţinut sâmbătă pe circuitul de la Montreal al doilea pole position consecutiv şi al treilea din acest sezon, după o luptă pasionantă şi tensionată cu coechipierul său Lewis Hamilton.Pilotul echipei Mercedes a reuşit această performanţă după ce a fost cronometrat 1:14.874, în timp ce britanicul s-a poziţionat pe locul doi la numai 0.079 secunde în spatele său. Rezultatul este cu atât mai important pentru german cu cât Hamilton era considerat favorit înaintea sesiunii, dar mai ales prin prisma faptului că depăşirile sunt relativ dificile pe circuitul îngust din Canada.


joi, 5 iunie 2014

Marele premiul al Canadei 2014 : avancronica de cursă !

Lewis Hamilton sau Nico Rosberg. Acestea sunt singurele variante realiste pentru numele câştigătorului din Marele Premiu al Canadei de la sfârşitul acestei săptămâni, potrivit declaraţiilor mai mult sau mai puţin directe ale piloţilor.
Atitudinea este una corectă având în vedere că circuitul de la Montreal favorizează în special echipele propulsate de Mercedes, care deţine cel mai rapid şi eficient motor turbo V6 de 1.6 litri.
Avancronică F1

duminică, 1 iunie 2014

T. Wolf : "Piloţii ştiu că nu vom tolera niciun incident" !

 Cursa din statul Monaco a produs multe divergente între cei doi piloţi ai echipei Mercedes, iar Lewis Hamilton l-a anuntat pe coechipierul său Nico Rosberg că va adopta tacticile lui Ayrton Senna pentru a rezolva eventualele dispute ce pot aparea intre ei. Toto Wolff, directorul de motorsport al echipei germane, nu este însă impresionat de aceste afirmaţii. Pe lângă faptul că nu crede că actuala situaţie poate fi comparată cu cea de la McLaren de la sfârşitul anilor '80, austriacul avertizează că Mercedes nu va tolera niciun incident de cursă între piloţii săi.
Mercedes