duminică, 22 decembrie 2013

E. Gutierez : "Sunt fericit să pot continua ca pilot al echipei Sauber " !

Sauber a ales noaptea de vineri spre sâmbătă pentru a-şi finaliza linia de piloţi cu care va aborda sezonului 2014 al Formulei 1. Conform speculaţiilor apărute în presa internaţională la sfârşitul acestei săptămâni, Esteban Gutierrez şi-a prelungit contractul cu Sauber pentru următorul sezon, chiar dacă în acest an a obţinut o singură clasare în puncte.
Gutierrez

marți, 17 decembrie 2013

C. Horner : "Suntem destul de încrezători că vom avea un motor competitiv in 2014 " !

 Presa internaţională speculează de mai mult timp că Mercedes va beneficia de cel mai performant motor în sezonul 2014 al Formulei 1 la trecerea la unităţile turbo V6 de 1.6 litri. Potrivit celor de la Red Bull Racing, inginerii de la Renault sunt însă cel puţin la fel de bine pregătiţi, chiar dacă beneficiază de un buget mai mic decât constructorul german.
Red Bull

marți, 10 decembrie 2013

FIA a aprobat noi schimbari de regulament !

Formula 1 a aprobat luni seară numeroase schimbări de regulament care vor intra în vigoare începând din sezonul 2014. Cea mai controversată schimbare este acordarea de puncte duble pentru ultima cursă a unui sezon cu scopul de a prelungi suspansul pentru stabilirea campionului mondial. Noua regulă se aplică atât pentru piloţi, cât şi pentru echipe în clasamentul constructorilor, astfel că victoria va fi recompensată cu 50 de puncte în loc de 25, în timp ce ocupantul locului doi va primi 36 de puncte în loc de 18, ultimul ocupant al podiumului urmând să primească 30 de puncte în loc de 15.
FIA

miercuri, 4 decembrie 2013

Calendarul oficial al Formulei 1 2014 !

Consiliul Mondial al FIA s-a reunit în această săptămână pentru a ratifica o serie de calendare pentru cele mai importante competiţii desfăşurate sub egida forului mondial.
FIA

Hamilton : "Victoria este singurul lucru care contează " !

Lewis Hamilton a încheiat sezonul 2013 al Formulei 1 pe locul patru în clasamentul general, după ce a fost depasit de Mark Webber cu numai 10 puncte. Pilotul echipei germane admite însă că performanţa nu este una care să-l extazieze, întrucât victoria este singurul lucru care contează în Formula 1.
Hamilton